Runda fönster

Runda fönster är ett spännande tillskott till huset och det är många som väljer runda fönster både på huset och på dörrar nu för tiden. Det har varit populärt med runda fönster länge, men det har kommit att bli mer och mer standard att använda runda fönster på vanliga bostadshus.

Historiskt sett så var runda fönster någonting som man främst såg på kyrkor och herrgårdar, men nu är det någonting som ser både på flerfamiljshus och villor runt om i landet. Ofta är det på dörrar och i badrum man ser runda fönster, men man ser även runda och halvrunda fönster i andra delar av husen numera.

Runda fönster kan man få i vilket material man vill, så det är bara att välja det material som man anser vara det bästa och snyggaste. Vissa föredrar träfönster medan andra vill ha aluminium och en tredje grupp föredrar fönster i PVC. Oavsett vilken typ av fönster du gillar så kan du få både runda och halvrunda och en mängd andra former på dina fönster.

Runda fönster är fortfarande mindre vanligt än vanliga fönster, men då runda fönster ofta tillför någonting lekfullt och kul där de annars sp vanliga räta vinklarna kan se trista ut så ser man stora runda fönster mer och mer. De mindre runda fönstren som man ofta ser i badrum och hall har fått sällskap av betydligt större runda fönster i stora rum i hus.

Beroende av hur mycket ljusinsläpp man vill ha så passar det mer eller mindre bra med stora fönster, men är det så att man vill ha in mycket ljus kan ett stort runt fönster få huset at se mycket trevligt och ombonat ut. Det är mysigt med runda fönster i exempelvis kök då det ger en annan känsla när man står och tittar ut när man bakar, diskar och lagar mat än vad ett fönster med räta vinklar gör.