Billiga fönster

Att byta fönster kan bli ett dyrt projekt, men om man gör sin hemläxa ordentligt så kan man faktiskt spara riktigt stora belopp. Risken med att titta alldeles för mycket på priset är att man köper billiga fönster av låg kvalitet med dåliga energivärden. Om fönstret är billigt så är det förstås bra, men om det samtidigt innebär att värmekostnaderna ökar markant så är det inte någon bra affär.

När man letar efter nya fönster så bör man titta på en mängd saker. Först och främst bör man bestämma sig för vad man vill ha för typ av fönster. Funkar PVC-fönster som i allmänhet är billigare? Eller föredrar ni till exempel träfönster? Därefter gäller det att mäta fönstrena ordentligt så att man inte köper fel storlek. Många fönsterleverantörer tillverkar fönster på beställning. Det kan då bli lite svårare att häva köpet med stöd av distansavtalslagen, eftersom fönstrena är framtagna specifikt för dig. När det gäller fönster så finns det tyvärr inte så många vanliga standard-mått. Fönster som passar din lägenhet eller ditt hus kan därmed bli svårare att sälja till någon annan om storleken dessutom har blivit fel. Det finns många instruktioner och guider som man kan följa för att mäta fönstrena på rätt sätt. Ett alternativ annars är att ta kontakt med en hantverkare för att få rätt mått.

När man har bestämt sig för vilken typ av fönster man vill ha och dessutom har fått fram rätt mått så bör man kolla efter fönster med bra U-värden. Det bidrar till lägre energikostnader och är dessutom bättre för miljön. Därefter gäller det att hitta ett fönster som har ett utseende som man gillar. När man har följt dessa steg rekommenderar vi att man börjar titta mer på priset.

Ifall man letar efter billiga fönster så rekommenderar vi PVC-fönster generellt sett. Det går även få fram bra priser på träfönster och aluminiumfönster, men det kräver lite mer jobb. Ta kontakt med olika fönsterförsäljare och be om priser inklusive frakt. Många försäljare med webb-shoppar kan ta fram bättre priser vid förfrågningar, speciellt om det gäller större beställningar.